Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Βούτυρο Καριτέ




Βούτυρο Καριτέ 

Το καριτέ αποτελείται κατά 4%-6% από πολυακόρεστα βασικά λιπαρά οξέα (ω6 ή βιταμίνη F), κατά 33-50% από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ), κατά 36-47% από κορεσμένα λιπαρά οξέα (κατά κύριο λόγο στεατικό στεατικό και λιγότερο παλμιτικό οξύ και από ασαπωνοποίητα συστατικά κατά 3-11%.

Τα τελευταία περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), καροτένια (πρόδρομα της βιταμίνης Α) και φλαβονοειδή όπως κατεχίνες, τριτερπένια με αντιφλογιστικές ιδιότητες, φυτοστερόλες και καριτένη.

Στην κοσμετολογία θεωρείται άριστο προστατευτικό, επουλωτικό, θρεπτικό και αναπλαστικό των κυττάρων του δέρματος με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται ακόμη για τη φροντίδα των μαλλιών και για προστασία από τον ήλιο.

Το καριτέ δεν είναι απλά ένα συστατικό, είναι από μόνο του ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως είναι χωρίς καμιά άλλη προσθήκη.

http://herbsnbeauty.gr