Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Υαλουρονικό Οξύ...




Υαλουρονικό Οξύ

Πρόκειται για το συστατικό του χόριου  με έντονα υγροσκοπικές ιδιότητες (απορρόφα μέχρι και 300 φορές το βάρος του σε νερό).


Ως συστατικό των κρεμών ενυδατώνει τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας.


Έχει την ιδιότητα να μαζεύει νερό και να το εναποθέτει στον συνθετικό ιστό.
 
Με την αύξηση της ηλικίας το δέρμα χάνει την ικανότητα να παράγει και να διατηρεί για αρκετό διάστημα Υαλουρονικό οξύ.


Συμβάλει σημαντικά στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικων στην επιδερμίδα, καθώς αυτή δεν διαθέτει αιμοφόρα αγγεία.


Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη σε Υαλουρονικό οξύ έχει ως συνέπεια την ελλιπή παροχή θρεπτικών συστατικών στο δέρμα και τη δημιουργία ρυτίδων.

http://herbsnbeauty.gr