Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Γέλιο το ισχυρό όπλο αντιγήρανσης..




Γελάστε με την καρδιά σας!!!

Το γέλιο μπορεί να είναι ένα ισχυρό όπλο αντιγήρανσης. Δεν υπάρχει τίποτα στην ζωή που μπορεί να μας κρατήσει νέους στην καρδιά, όπως το γέλιο με ένα στενό φίλο, βλέποντας ταινία, διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Το γέλιο μπορεί να ενισχύσει την στάση μας και να οδηγήσει το νου μας σε μια πιο ευτυχισμένη κατάσταση.

Επίσης, το γέλιο προωθεί την χαλάρωση, ανακουφίζει από στο στρες, απελευθερώνει την ένταση από το λαιμό και του ώμους και προωθεί την απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμονών που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευχάριστα.

Αντιθέτως, το άγχος είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς παράγοντες σε σχέση με την γήρανση. Δημιουργεί ρυτίδες στο πρόσωπο, επηρεάζει την πέψη και την απορρόφηση των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών από το σώμα με αποτέλεσμα να δρα πολύ αρνητικά με την πάροδο του χρόνου.

Το μακροπρόθεσμο στρες μπορεί να έχει αρνητική επίδραση και στην υγεία μας. Το αίσθημα άγχους, θυμού επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η κοινωνία τείνει πολλές φόρες να θεωρεί το χιούμορ ως επιπολαιότητα. Ωστόσο λίγες δραστηριότητες έχουν τόση διανοητικά απαιτητική και πνευματική τόνωση, όσο το χιούμορ.

Επίσης, καθώς το γέλιο χρησιμοποιεί πολλούς μύες, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και ασκεί το μυαλό μα.

Το χιούμορ προσθέτει απόλαυση και διασκέδαση στη ζωή μας. Βελτιώνει την υγεία μα, αυξάνει την ενέργειά μας και χωρίς αμφιβολία βελτιώνει την προοπτική μας στην ζωή.

Τέλος, το γέλιο αποτελεί άσκηση για το σώμα. Διεγείρει την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την ικανότητα των πνευμόνων και γυμνάζει το πρόσωπο και τους κοιλιακούς μύες.


Βιογραφία: Περιοδικό “Ξεναγός Θεσσαλονίκης”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου