Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Γάλα Αμυγδάλου




Γάλα Αμυγδάλου 

Διατροφική αξία 
Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε ασβέστιο ένα δομικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την υγιή κατάσταση των οστών και των δοντιών. Επίσης, βοηθάει στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, προάγει την έκκριση των ορμονών και βοηθάει στις συσπάσεις των μυών κίνησης. Μια καλή πηγή πλούσια σε λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, Ε οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά ενισχύοντας την ανοσία και προστατεύοντας τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος.
Το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη η οποία βοηθάει στην κυτταρική αναπνοή βοηθώντας τα κύτταρα να απορροφήσουν αποτελεσματικά το οξυγόνο, στη σωστή ανάπτυξη των κυττάρων και στην ενυδάτωση του δέρματος. βιταμίνη D που βοηθάει στην οικοδόμηση γερών οστών, δοντιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και της νόσος του Αλτσχάιμερ.
Πλούσιο επίσης σε φώσφορο, μαγνήσιο και μαζί με το ασβέσιο ρυθμίζουν την πίεση του αίματος και είναι απαραίτητα για την μυϊκή σύσπαση.

Δίαιτα 
Είναι η ιδανική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε θερμίδες.
Είναι χαμηλό σε λιπαρά περιέχει μόνο 1,5 γραμμάρια μονοακόρεστά λιπαρά οξέα ή αλλιώς καλά λιπαρά τα οποία βοηθούν στη μείωση των καρδιακών νοσημάτων, του διαβήτη και στην διατήρηση του σωματικού βάρους.
Είναι ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα για τα τρόφιμα που είναι υψηλά σε κορεσμένα λίπη και αυξάνουν την χοληστερόλη του αίματος.
Η συχνή κατανάλωση τροφών με καλά λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καύση του λίπους που αποθηκεύεται στην κοιλιά.

 Διαβητικοί
Ιδανικό επίσης για τους διαβητικούς καθώς έχει μηδέν χοληστερόλη και ζάχαρη.

Δυσανεξία στη λακτόζη
Μια θρεπτική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Ένα άτομο με δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω των σημαντικών ποσοτήτων λακτόζης και της φυσική ζάχαρης στο γάλα και τα πάραγωγα του.

Νεφρά
Τα άτομα που πάσχουν από νεφρική νόσο θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη καλίου και φωσφόρου. Το γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε κάλιο και φώσφορο από το ζωικό γάλα και το γάλα σόγιας γι’αυτό και είναι η καλύτερη επιλογή.

Θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 


Αν επιθυμείτε αυτό το προϊόν επισκεφτείτε το  http://herbsnbeauty.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου