Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τα μεγάλα οφέλη του καρότου για την υγεία σας





Όταν τα παιδιά σας ρωτούν αν είναι αλήθεια ότι τα καρότα είναι καλά για τα μάτια τους, μπορείτε να απαντήσετε καταφατικά, επειδή αυτή η “μαγική” τροφή είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Α, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την καλή όραση. 

Επίσης, τα καρότα είναι γεμάτα με β-καροτίνη που στη συνέχεια μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο ήπαρ. Επειδή το σώμα δεν μπορεί να κατασκευάσει την β-καροτίνη θα πρέπει να την λαμβάνεται από τη διατροφή σας.

Η β-καροτίνη είναι ένα από περισσότερα από 600 καροτενοειδή, τα οποία είναι οι χρωστικές ουσίες που δίνουν χρώμα σε κρόκους αυγών, ντομάτες, φρούτα, σκούρα φυλλώδη λαχανικά και ορισμένα είδη θαλασσινών.

Γνωστά για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα καρότα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη κάθε καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Βοηθάει επίσης τον οργανισμό να καταπολεμήσει της μόλυνση από κοψίματα και γρατζουνιές, και να διατηρήσει το δέρμα νεανικό. Ακόμα, το καρότο είναι σύμμαχος στον καθαρισμό του παχέος εντέρου και της κάθε προσπάθειας που κάνετε για αποτοξίνωση.

Το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο που περιέχουν τα καρότα σας βοηθούν να έχετε ισχυρά οστά και υγιές νευρικό σύστημα. Κατανάλωση ασβεστίου , ειδικά , είναι ουσιαστικό για τους μυς της καρδιάς. Επίσης, τα καρότα περιέχουν φώσφορο, ο οποίος είναι απαραίτητος για μαλακή και ελαστική επιδερμίδα και την ενίσχυση των δοντιών και των μαλλιών.


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/312956-ta-megala-ofeli-tou-karotou-gia-tin-ugeia-sas#ixzz31ccRLC2x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου