Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Οι φόλες της ανθρώπινης ψυχής





Εάν οι άνθρωποι σταύρωσαν τον Χριστό, θεϊκή θυσία για τη σωτηρία του κόσμου και ακόμη εξιλεώνονται εδώ και 2.000 χρόνια, κανείς δεν νοιώθει την ανάγκη της εξιλέωσης για τα αμέτρητα θύματα - ανυπεράσπιστα σκυλιά και γάτες, που παρανοϊκά ανθρώπινα χέρια οδηγούν σε ένα φρικτό θάνατο, με τελικό στόχο την απαξίωση της ανθρώπινης συνείδησης.

Η αφαίρεση της ζωής από έναν ζωντανό οργανισμό, με τέτοιο βάναυσο, φρικτό και βασανιστικό τρόπο, είναι όπως φαίνεται μία συχνή πράξη διαφόρων συνανθρώπων μας με ελαστική ηθική, χαμηλό πνευματικό επίπεδο και διαταραγμένη ψυχοσύνθεση. Τα άτυχα αθώα θύματα, σκύλοι και γάτες, πληρώνουν με φρικτό τρόπο, την αδιαφορία όλων μας και την ανοχή των υπευθύνων.

Πώς αυτοί οι ασυνείδητοι επιτυγχάνουν το σκοπό τους:

1. Χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα από τις δηλητηριώδεις ουσίες (οργανοφωσφορικά, καρβαμιδικά, στρυχνίνη κλπ) που χρησιμοποιούν.

2. Για την προμήθεια των ουσιών αυτών δε χρειάζεται συνταγή, αφού οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης γεωργικών φαρμάκων, μπορεί να προμηθεύσει τεράστιες ποσότητες τέτοιων φαρμάκων σε πολύ χαμηλές τιμές.

3. Οι άνθρωποι αυτοί ως εγκληματίες κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

4. Η υφιστάμενη νομοθεσία, αν και υπαρκτή, είναι πιθανόν να είναι αρκετά ελαστική.

Μερικές συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων :

1. Θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην προκαλούμε :

α. μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας, πάντως σε καμμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα σκυλιά μας να λερώσουν μπροστά στην πόρτα του γείτονα μας.

β. δεν αφήνουμε ποτέ ένα σκύλο μόνιμα στο μπαλκόνι, έχει ανάγκη να βγεί βόλτα, να παίξει, να εκτονωθεί, να μυρίσει. Εάν είναι μόνιμα στο μπαλκόνι προφανώς διαρκώς γαυγίζει και επομένως ενοχλεί.

2. Θα πρέπει να έχουμε πάντοτε την προσοχή μας στη συμπεριφορά του σκύλου κατά τη βόλτα, ώστε να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε εάν το ζώο μας φάει κάτι βιαστικά και κρυφά.

3. Από μικρό το ζώο θα πρέπει να συνηθίσει να λαμβάνει την τροφή του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα της ημέρας, έτσι με εξαρτημένα αντανακλαστικά, θα αποφεύγει τη λήψη οποιασδήποτε τροφής από τον περιβάλλοντα χώρο.

4. Η εκπαίδευση των σκύλων πολλές φορές μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να αποφεύγουν τη λήψη τροφής από ύποπτα σημεία.

5. Τα βασικά συμπτώματα της οξείας δηλητηρίασης είναι : σιελόρροια, μυικός τρόμος, σπασμοί, εμετοί, διάρροια. Οποιοδήποτε από τα προηγούμενα συμπτώματα εμφανιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε άμμεσα.

Σε περίπτωση δηλητηρίασης:

1. Το κυριότερο αντίδοτο στα περισσότερα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται είναι η Ατροπίνη. Είναι καλό να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρο του ζώου μας για τον τρόπο χρήσης του φαρμάκου αυτού καθώς και την ποσότητα που απαιτείται.

2. Είναι απαραίτητη η ταχύτατη μεταφορά του ζώου στον πλησιέστερο κτηνίατρο, ώστε να παρασχεθεί η κατάλληλη αγωγή.

Δυστυχώς υπάρχουν video που καταγράφουν το τέλος αυτών των ζώων, συνήθως από σταθερές κάμερες (πχ κάμερες ασφαλείας). Μια απλή αναζήτηση στο Google είναι αρκετή. Σε αντιδιαστολή, όμως, με τη φρίκη του θανάτου, επιλέγω να σας παραπέμψω σε ένα video από τη διεύθυνση www.puppy-pile.com που υμνεί το θαύμα της ζώης.



Πηγή: http://www.care.gr/post/3333/oi-foles-tis-anthropinis-psyxis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου