Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κροκος





Κροκος



Από την αρχαιότητα ακόμη ο κρόκος εθεωρείτο ένα σπάνιο φαρμακευτικό φυτό με μοναδικές ιδιότητες. Αναφορές για τις φαρμακευτικές ιδιότητές του υπάρχουν σε ιατρικά συγγράμματα της κλασσικής Ελληνικής και Ρωμαϊκής περιόδου καθώς και στο Μεσαίωνα. 
Ο Ιπποκράτης και άλλοι σύγχρονοι γιατροί της εποχής του, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός αναφέρουν τον κρόκο σαν θεραπευτικό φυτό και φάρμακο. Εθεωρείτο παυσίπονο, αντιπυρετικό, επουλωτικό, κατά της αϋπνίας και καλό για το στομάχι.
Στη σύγχρονη ιατρική, οι επουλωτικές του ιδιότητες είναι ευρέως γνωστές.
Ο κρόκος θεωρείται σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαρμακευτικά φυτά. Εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Ο κρόκος προφυλάσσει από την υδρόλυση των αιμοπεταλίων, είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά την εγκεφαλική λειτουργία. Μελέτες γίνονται ακόμη για τις ιδιότητές του εναντίον του καρκίνου. Άλλες ιδιότητές του είναι ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στην πέψη, καταπολεμά τη ναυτία και βοηθά τα βρέφη κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας.
Ο κόκκινος Ελληνικός κρόκος θεωρείται ο βασιλιάς των μπαχαρικών. Η εξαιρετική του ποιότητα τον τοποθετεί στην καλύτερη ποιότητα παγκοσμίως. Μια πολύ μικρή ποσότητα από τον κρόκο προσθέτει εξαιρετική γεύση και άρωμα σε όλα τα φαγητά. Δίνει επίσης υπέροχο άρωμα στον καφέ ή άλλα ροφήματα.


http://herbsnbeauty.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου