Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η κακή χοληστερίνη ευνοεί τον καρκίνο;






Η κακή χοληστερίνη θα μπορούσε να βοηθήσει τον καρκίνο να εξαπλωθεί στο σώμα προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Αυστραλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η χοληστερίνη ρυθμίζει τον μηχανισμό που ελέγχει την κίνηση των κυττάρων στο σώμα. Αυτή η ανακάλυψη λένε είναι πολύ σημαντική ώστε να κατανοήσουμε το γιατί ο καρκίνος εξαπλώνεται στο σώμα και επίσης να προσέξουμε ιδιαίτερα αν ανήκουμε σε όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη.

Ο βασικός συγγραφέας της έρευνας, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ Thomas Grewal τόνισε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο είναι το ότι είναι ικανός να εξαπλωθεί στο σώμα. Και εξήγησε ότι: Τα περισσότερα από τα κύτταρα στο σώμα μας κολλάνε στα γειτονικά κύτταρα με τη βοήθεια μορίων που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν την ιδιότητα του βέλκρο (Velcro) στην επιφάνειά τους (γνωστά ως ιντεγκρίνες). Δυστυχώς τα ίδια μόρια χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για να μετακινηθούν στο σώμα. Η έρευνα έδειξε ότι η υψηλή κακή χοληστερίνη βοηθά τις ιντεγκρίνες των καρκινικών κυττάρων να κινηθούν και να εξαπλωθούν.

Αντίθετα τα υψηλά επίπεδα της καλής χοληστερίνης κρατάνε τις ιντεγκρίνες μέσα στα κύτταρα και κατά κάποιο τρόπο έτσι εμποδίζεται η μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.


Πηγή: http://www.vita.gr/news/article/31681/h-kakh-xolhsterinh-eynoei-ton-karkino/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου