Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

6 φυσικοί τρόποι βαφής μαλλιών στην εγκυμοσύνη




Οι φυσικοί τρόποι βαφής μαλλιών στην εγκυμοσύνη αποτελούν επιλογή για πολλές μέλλουσες μαμάδες που δε θέλουν να δοκιμάσουν τίποτα χημικό στα μαλλιά τους, ειδικά για το πρώτο τρίμηνο, οπότε και συντελείται η οργανογένεση στο έμβρυο. Πάντως, για να μην απογοητεύεσαι και νομίζεις ότι δείχνεις ατημέλητη, θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν τα μαλλιά σου φυσικά πιο πλούσια και πιο λαμπερά. Ακόμη κι αν το χρώμα δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελες, η υφή και η όψη τους θα κερδίσουν τις εντυπώσεις!

Οι φυσικοί τρόποι βαφής μαλλιών στην εγκυμοσύνη

Η χένα είναι η πιο φυσική επιλογή που έχεις για αυτή την περίοδο, αρκεί βέβαια να ταιριάζει στο χρώμα των μαλλιών σου! Είναι ιδανική για γυναίκες με σκούρα μαλλιά που θέλουν να αποκτήσουν μια κοκκινωπή απόχρωση και ανταύγειες.

Αν έχεις ξανθά ή καστανόξανθα μαλλιά:

-     Ξέκασε τα μαλλιά σου με ένα αφέψημα χαμομηλιού (φτιάξτο βράζοντας ½ φλιτζάνι αποξηραμένο χαμομήλι σε 2 φλιτζάνια νερό). Κάθισε στον ήλιο για να στεγνώσουν φυσικά και να γίνουν πιο λαμπερά

-      Ξέκασε τα μαλλιά σου με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και κάθισε στον ήλιο για μία ώρα. Τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν υπέροχες ξανθές ανταύγιες.

-      Για πιο έντονο αποτέλεσμα δοκίμασε να ξεκάζεις τα μαλλιά σου με ένα μείγμα που θα φτιάξεις από ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 2 φλιτζάνια αφέψημα χαμομηλιού και ½ φλιτζάνι αφέψημα καλέντουλας (βράσε μία μεγάλη κουταλιά της σούπας αποξηραμένη καλέντουλα σε ½ φλιτζάνι νερό). Χρησιμοποίησε το 2-3 φορές την εβδομάδα, ξεκάζοντας τα μαλλιά σου μέχρι να υγρανθούν αρκετά. Ιδανικά άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Αν έχεις κόκκινα ή καστανοκόκκινα μαλλιά

-        Βράσε σε δύο φλιτζάνια χερό ½ φλιτζάνι αποξηραμένη καλέντουλα και δύο κουταλλιές της σούπας πέταλα υβίσκου. Σούρωσε το αφέψημα και βαλ’ το στο ψυγείο. Χρησιμοποίησε το μετά το τελευταίο ξέβγαλμα και άφησέ το στα μαλλιά σου. Ιδανικά άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να πετύχεις το χρώμα.

Αν έχεις σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά

-        Αν είσαι καστανή σκούρα ή μελαχρινή και θέλεις να τονίσεις το χρώμα ή να καλύψεις μερικές λευκές τρίχες με διάφορους: οι πιο απλές είναι να φτιάξεις ένα αφέψημα από φρέσκα φύλλα δάφνης ή από μαύρο τσάι και να το χρησιμοποιείς για να ολοκληρώνεις το ξέβγαλμα των μαλλιών σου.

Tip

Αν έχεις αποφασίσει να μείνεις έγκυος, προνόησε και βάψε τα μαλλιά σου σε μια απόχρωση κοντά στο φυσικό τους χρώμα και/ή κάνε ανταύγειες. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις μια απόχρωση όμπρε που είναι και φέτος στη μόδα και θα υποδεχτείς το μωρό σου με υπέροχα και stylish μαλλιά!


Πηγή: http://www.helloladies.gr/ygeia/egkimosyni/fisikoi-tropoi-vafis-mallion-egkimosini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου