Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μασάζ και υγεία...






Η άποψη ότι το μασάζ αποτελεί πολυτέλεια που απευθύνεται σε λίγους, είναι λανθασμένη. Αντίθετα, πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος, με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, το μασάζ αποτελούσε για αρκετούς πολιτισμούς, μια πολύ σημαντική θεραπεία για την επίτευξη της ισορροπίας στο σώμα, προκειμένου να λειτουργούν σωστά τα εσωτερικά όργανα. Τελευταία όμως, η θετική του επίδραση, τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα, εκτιμάται από όλo και περισσότερα άτομα και η δημοτικότητά του αυξάνεται διαρκώς, ως μια ιδιαίτερα αποτελεσματική, εναλλακτική θεραπεία.

Το μασάζ χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς, για να καταπραΰνει σωματικούς πόνους, αλλά και παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και νευρικά προβλήματα. Η ιατρική κοινότητα δέχεται τις ευεργετικές επιπτώσεις του μασάζ και περιλαμβάνει αυτές τις μεθόδους, σαν αναπόσπαστο μέρος της περίθαλψης.

Οφέλη του μασάζ για την υγεία…

Μειώνει το σωματικό πόνο
Μειώνει το στρες
Χαλαρώνει τους μυς
Προσθέτει υγιή λάμψη στο δέρμα
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Ενισχύει το εύρος της κίνησης
Αυξάνει την ενέργεια
Συστήνεται και στους καρκινοπαθείς.

Πηγή: https://www.facebook.com/herbsgreece




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου