Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

4 προϊόντα αντιγήρανσης που είναι απαραίτητα



1. Μια αντηλιακή κρέμα
Μια πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα επιβεβαίωσε ότι η χρήση αντιηλιακού σε καθημερινή βάση προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων. Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα για τον ήλιο θεωρούνται το Α και το Ω στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Γι’ αυτόν το λόγο εξάλλου οι φόρμουλές τους είναι πλέον τόσο εξελιγμένες ώστε διαθέτουν και καλλυντικές ιδιότητες: ενυδατώνουν, δρουν κατά των μελαγχρωματικών βλαβών και της ακμής, ενώ παρέχουν και αντιοξειδωτική προστασία. Καλό είναι να τη βάζετε 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και να την ανανεώνετε συχνά.

2. Μια κρέμα με ρετινόλη
Οι αντιγηραντικές κρέμες πλέον περιέχουν ένα μυστικό ελιξίριο ομορφιάς, τη ρετινόλη, συστατικό που μάχεται την γήρανση των κυττάρων. Η ρετινόλη επιταχύνει το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αυτό σημαίνει λιγότερες ρυτίδες και χαλάρωση.

3. Μια ενυδατική κρέμα
Με σωστή ενυδάτωση η επιδερμίδα γίνεται λιγότερο ευαίσθητη σε εξωτερικές επιθέσεις, ενώ βελτιώνεται η λειτουργία των φυσικών μηχανισμών της, ώστε να δείχνει πιο λαμπερή και υγιής.  Οι κρέμες ενυδάτωσης νέας γενιάς έχουν διπλή δράση: Όχι μόνο αποκαθιστούν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα αλλά και τα συγκρατούν. Προσοχή όμως στην ποσότητα. Η υπερβολική χρήση ενυδατικής δεν θα ωφελήσει το πρόσωπό σας. Εάν χρησιμοποιείτε εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα, υπάρχει περίπτωση η κρέμα να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας και να οδηγήσει στη δημιουργία μαύρων στιγμάτων.
Μια ποσότητα στο μέγεθος του μπιζελιού είναι αρκετή για να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπο.

4 Ένα καθαριστικό προσώπου
Καθημερινά, η επιδερμίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με 9 βαρέα μέταλλα, επιβλαβή ατμοσφαιρικά αέρια και 400 γραμμ. σκόνης που δεσμεύονται από το σμήγμα ή το μακιγιάζ, κάνοντάς το πιο ευάλωτο. Γι’ αυτό το λόγο, το ντεμακιγιάζ είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας του προσώπου. Τα δραστικά συστατικά των προϊόντων καθαρισμού και ντεμακιγιάζ απομακρύνουν τους ρύπους χωρίς να βλάπτουν την επιδερμίδα, και την προετοιμάζουν να δεχθεί την ευεργετική ενυδατική φροντίδα. Η ιδανική συμβουλή ομορφιάς για το πρόσωπο, είναι ο καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ της επιδερμίδας, κινήσεις απαραίτητες, οι οποίες πρέπει να πραγματοποιούνται καθημερινά με απαλά προϊόντα ειδικά για τον τύπο επιδερμίδας σας. Τα γαλακτώματα ταιριάζουν συνήθως περισσότερο στις ξηρές επιδερμίδες, αλλά αν προτιμάτε ένα προϊόν που ξεβγάζεται με νερό, επιλέξτε κάποιο με ήπια καθαριστική βάση και ουδέτερο pH.

Το μυστικό....
Σε αντίθεση με την επικρατούσα, λανθασμένη άποψη, οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν επίσης ανάγκη από ενυδάτωση. Αν έχετε τέτοιον τύπο δέρματος, αποφεύγετε συνθέσεις με λιπαρά συστατικά και επιλέξτε μια ενυδατική φόρμουλα με σμηγματορυθμιστική δράση και ελαφριά υφή.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου