Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Ενυδάτωση Μαλλιών



Ενυδάτωση Μαλλιών

Υλικά:
Λάδι Agran
Αμυγδαλέλαιο
Καστορέλαιο
Βιταμίνη Ε

Ιδιότητες:

Λάδι Argan
Παράγεται από τους καρπούς του δέντρου Αrgan που, αν και ευδοκιµεί µόνο σε κάποιες περιοχές του Μαρόκου, έχει πάψει από καιρό να αποτελεί το καλά φυλαγµένο µυστικό των ντόπιων γυναικών. Γνωστό ως µια από τις πιο πλούσιες πηγές βιταµίνης Ε µε 80% βασικά λιπαρά οξέα, χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία για την υψηλή του αντιοξειδωτική, ενυδατική, θρεπτική και αντιγηραντική δράση. Είναι ιδανικό για τα ξηρά, αφυδατωµένα δέρµατα, όπως και για τα εύθραυστα νύχια.   Το λάδι Αργκάν καταπολεμά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελαστικότητα και τη σύσφιξη σε θεαματικά επίπεδα. Είνα ιδανικό για πρόληψη αντιγήρανσης αλλά και καταπολέμηση. Τα οφέλη του αργανέλαιου για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπλαση του δέρματος , την αναζωογόνηση των λειτουργιών των κυττάρων, τα οποία φθείρονται απο τον ήλιο, τη ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, κλπ.
Το λάδι Αργκάν ρυθμίζει επίσης  την έκκριση του σμήγματος μειώνοντας την υπερβολική λιπαρότητα. Σε περίπτωση που πάσχετε από  ακμή ή ουλές ευλογιάς, η εφαρμογή του αργανέλαιου είναι πλέον εξακριβωμένο, καταπολεμά τις κηλίδες αυτές .
Συμβάλει και στην ομορφιά των εγκύων γυναικών καθώς, μπορούν να εφαρμόσουν αργανέλαιο, ώστε να αποτρέψουν την εκδήλωση των ραγάδων.
 Το λάδι Αργκάν είναι επίσης γνωστό για την ενυδάτωση του δέρματος, εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, τη θεραπεία της ακμής, εκζέματος και της ψωρίασης.

Αμυγδαλέλαιο
Είναι πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το ξηρό, ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα. Είναι όμως και ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι μαλακτικό, αναζωογονητικό και θρεπτικό. Ισορροπεί την υγρασία του σώματος. Είναι ένα εξαιρετικό φυσικό υδατικό και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Βελτιώνει την επιδερμίδα και δίνει μια νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο. Βοηθά πολύ στην θρέψη του δέρματος. Βοηθά στην καταπολέμηση των κνησμών και των φλεγμονών.


Καστορέλαιο
Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Είναι ιδιαίτερα μαλακτικό και ιδανικό για τα σκασμένα χείλη. Επιπλέον εφαρμόζεται σε θεραπεία για  λειχήνες, μωλωπες, ξηροδερμία, δερματίτιδα,  ηλιακά εγκαυμάτα. Άλλες χρήσεις του περιλαμβάνουν την παρασκευή τονωτικών της τριχοφυΐας, καλλυντικών και αντισυλληπτικών αλοιφών. Ορισμένοι φυσιοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι τα επιθέματα καστορέλαιου ίσως βοηθούν στη συρρίκνωση μικρών ινωμάτων. Τα επιθέματα καστορέλαιου έχουν χρησιμοποιηθεί για την ίαση διαφόρων ασθενειών και δυσλειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων μασταλγιών, πεπτικών προβλημάτων, εμπυημάτων, αιμορροΐδων, τραυμάτων και χολολιθιάσεων. Τέλος είναι ιδανικο και για τις ταλεπωριμενες από την μάσκαρα γλεφαρισες.

Βιταμίνη Ε
Αποτελεί   ένα από τους βασικούς συμμάχους σου ενάντια στην γήρανση αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού. Επιβραδύνει τα σημάδια φθοράς του χρόνου, ενώ συμβάλει στην διατήρηση των υγιών ιστών της επιδερμίδας.

Τρόπος χρήσης: Εφαρμόστε στα μάλλια κυρίως στις άκρες και το αφύνετε για περίπου 30 λεπτα, στην συνέχεια λουζετε τα μαλλιά.


http://herbsnbeauty.gr/